Har jeg råd til familieferie på dagpenge?

Der findes næsten intet værre end ikke at kunne få lov til at nyde ferien, når man rejser af sted med et stramt budget. I sådanne tilfælde skal man vende og dreje hvor man har lyst til at spise og om hvor vigtigt det er at besøge en seværdighed. Det kan hurtigt ødelægge oplevelsen og derfor er det godt at have en ide hjemmefra om du har råd til at tage på familieferie, når du modtager dagpenge.

Må jeg overhovedet tage på ferie, når jeg er på dagpenge?

Du må godt tage på ferie, når du er på dagpenge, så længe du oplyser Jobcentret om din feriestart minimum 14 dage før du tager afsted. Du får dog ikke nogen dagpenge, mens du er på ferie. Det vil sige at du enten skal søge om feriedagpenge eller sørge for at have sparet op inden ferien. Hvor mange feriedagpenge du har afhænger af hvor meget du har optjent i den periode du har modtaget dagpenge.

Få en god ferie takket været lønsikring

Spørgsmålet om du kan tage på ferie afhænger altså af om du har nok penge til at tage af sted. Hvis du lever på et stramt budget, kan du vælge en lønsikring, som er den sikre vej mod en god ferie, når du modtager dagpenge. Det er netop en god ide at have en lønsikring i tilfælde af at du ikke kan leve livet som før, når du havner på dagpenge. Se priser på lønsikring her, så du kan komme afsted på en dejlig ferie med hele familien.

Vent med at købe rejsen indtil solen skinner syv uger før afrejse

Du kan også få en god ferie ved at spare penge på ferien ved at booke den på det rette tidspunkt. De fleste af os drømmer os langt væk til sol og varme, når vejret er dårligt og andre går så langt med at booke en rejse sydpå, når det er gråt og trist udenfor. Derfor anbefales det at booke sin ferie, når solen skinner udenfor.

Forhåbentligt er der en solskinsdag omkring syv uger før du skal afsted på familieferien. Det anbefales nemlig at booke ca. syv uger før afrejsen, hvis man gerne vil have fat i de billigste flybilletter. Derudover anbefales det også at flyve onsdag, som typisk er den billigste dag at flyve.

Find ud af hvor de lokale spiser

I forbindelse med din ferie kan du også spare penge ved at undgå turistfælder og spise på restauranterne hvor de lokale mødes med venner og familie. Dette er som regel et tegn på at du ikke bliver snydt, samt at maden er af højere kvalitet. Du kan blandt andet bruge bedømmelsessider som Tripadvisor til at finde gode spisesteder.

Skriv et svar